Tarta z jabłkami i mascarpone
Tartowy zawrót głowy – tym razem na słodko.
Składniki:
- jabłka – najlepiej szara reneta
- opakowanie mascarpone 250g
- 2 łyżki śmietany – najlepiej 30 %
- cukier
- cynamon
Wykonanie:
Dokładny przepis na nasze fantastyczne kruche ciasto znajdziesz TUTAJ.
Wymieszaj serek ze śmietaną i jajkiem. Na cieście poukładaj jabłka, posyp cukrem i cynamonem. Wylej na jabłka masę serową.
Wstaw do piekarnika na ok. 20 min – tak żeby jabłka ładnie się rozpiekły.
Świetny wpis
Czyta się z przyjemnością
A jakiej śmietany należy dodać? Ilu procentowej?
Hej, już dopisałam – 30 %. Praktycznie jak już używamy w kuchni śmietany, to tylko tej. Choć staramy się tam gdzie to ma sens śmietanę zastępować jogurtem :) Pozdrawiam