Tarta z jabłkami i mascarpone

Tartowy zawrót głowy – tym razem na słodko.

Składniki:

  • jabłka – najlepiej szara reneta
  • opakowanie mascarpone 250g
  • 2 łyżki śmietany – najlepiej 30 %
  • cukier
  • cynamon

Wykonanie:

Dokładny przepis na nasze fantastyczne kruche ciasto znajdziesz TUTAJ.

Wymieszaj serek ze śmietaną i jajkiem. Na cieście poukładaj jabłka, posyp cukrem i cynamonem. Wylej na jabłka masę serową.

Wstaw do piekarnika na ok. 20 min – tak żeby jabłka ładnie się rozpiekły.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Ciasta, Desery i oznaczony tagami , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

5 odpowiedzi na „Tarta z jabłkami i mascarpone

  1. Czyta się z przyjemnością

  2. Pingback: Sierpień | Gadu Gada

  3. Patrycja pisze:

    A jakiej śmietany należy dodać? Ilu procentowej?

    • Kasia pisze:

      Hej, już dopisałam – 30 %. Praktycznie jak już używamy w kuchni śmietany, to tylko tej. Choć staramy się tam gdzie to ma sens śmietanę zastępować jogurtem :) Pozdrawiam

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *