Pancakes z cynamonem
Śniadania zazwyczaj jemy w pośpiechu. A może by tak czasem nieco zwolnić, zatrzymać się i celebrować pyszne śniadanie z całą rodziną przy stole? Jednym z naszych ulubionych śniadań, wymagających nieco więcej włożonej pracy w przygotowanie są cynamonowe pancakes. Są przepyszne, a do ich smażenia nie używa się tłuszczu!
Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 2 łyżki cukru brązowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- 40 g masła
- 1 jajko
- 3/4 szklanki mleka
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
Wykonanie:
Wszystkie suche składniki wymieszaj.
Masło rozpuść i wystudź, połącz z jajkiem, mlekiem i jogurtem. Teraz połącz mokre i suche składniki i dokładnie wszystko zmiksuj – możesz mieszać trzepaczką lub mikserem.
Nakładaj niewielką porcje ciasta na suchą patelnie i smaż z obu stron.
Podawaj polane miodem, syropem klonowym lub dżemem.