W kulinarnej sieci #1 degusto w kulinarnej sieci degusto - przepisy smaczne i proste

W kulinarnej sieci #1

Zdarza się od czasu do czasu, że trafiamy w sieci na ciekawy przepis, ale z przeróżnych powodów nijak nie udaje się go wypróbować. Żeby te znalezione perełki nie uciekły będziemy je co jakiś czas wrzucać w jednym zbiorczym wpisie. Na dobry początek granola i pierożki na 3 sposoby.

Opalona Granola wg Sophie Dahl – granolę można oczywiście kupić… można też ją zrobić idealnie dobierając skład do swoich upodobań.

Pierogi z łososiem, kaparami i sosem chrzanowym – potencjalnie oszałamiające połączenie prosto z Kuchni na gazie Antoniego Czypraka.

Samosy – skoro już przy pierożkach jesteśmy, to niech i ten przysmak z kuchni hinduskiej wyląduje na Waszych talerzach.

Małopolskie pierogi z suszonymi śliwkami, orzechami i miodem – żyję w Małopolsce ładne parę lat i czegoś takiego jeszcze nie jadłem… tak czy inaczej zapowiada się interesująco.

1 thought on “W kulinarnej sieci #1

  1. Ten ostatni przpepis jest rewelacyjny polecam. Sam często go robię do tego sos – ja robie akurat nie cynamonowy a z wody% z moczenia śliwek zmieszanej ze śmietanką i miodem. Słodkie i rewelacyjne. Wpadnijcie mam kilka zamrozonych woreczków tych pierogów:)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.