Buła z jajem

Chyba zostanę kolekcjonerką przepisów na nietypowe śniadania. Śniadania niestety najczęściej jemy w pospiechu i nie zawsze mamy czas żeby ten posiłek był odpowiednio długo celebrowany.  Polecam choć raz w tygodniu poświęcić nieco więcej czasu i stworzyć śniadaniowe arcydzieło :) Tym razem znowu inspiracją było zdjęcie znalezione gdzieś w sieci. Do zrobienia szybkiego śniadania nie potrzebujemy kokilków – wystarczy bułka…

Składniki dla 2 osób:

    • 2 jajka
    • 2 bułki
    • 2 plasterki szynki
    • pół papryki czerwonej
    • zółty ser
    • masło do posmarowania bułeczek
    • przyprawy – pieprz, sól, tymianek

Wykonanie:

Z obu bułek zetnij „czapeczki” i wybierz miąższ. Posmaruj w środku niewielką ilością masła.

Teraz układaj w kolejności – żółty ser, szynkę, paprykę i na koniec wbij po jednym jajku. Oprósz przyprawami i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekaj ok. 15 minut. Czas zależy od tego czy chcesz jako płynne czy mocno ścięte.

Podawaj z musztardą lub majonezem.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Przekąski, Śniadania i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

2 odpowiedzi na „Buła z jajem

  1. Ania S. (Wrocław) pisze:

    ooo :) jak w pysznym25, tylko wersja wzbogacona o papryczkę :)
    jak wyszło? bo się przymierzam :)

    • Kasia pisze:

      Wyszło bajecznie! Polecam :) Wzbogacić można tym co się trafi w lodówce. I uważaj żeby jajko nie wyszło za bardzo na twardo :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *