Kuchnia indyjska

Lubicie kuchnie indyjską? A byliście w Indiach?
My lubimy przeogromnie! Ale w Indiach nie byliśmy nigdy, i szczerze mówiąc, w najbliższym czasie się nie wybieramy… Na szczęście prawdziwej kuchni indyjskiej można zakosztować będąc tak jak my w Singapurze i Malezji, czy jak ostatnio w Omanie. Z Omanu przywieźliśmy zachwyt nad fantastycznym ryżem w biryani, a kuchnię indyjską uwielbiamy też ze względu na przepyszne chlebki naan, chapati, thosai, dosa i pratha.

W ostatni piątek mieliśmy okazję znowu zakosztować pysznej indyjskiej kuchni dzięki warsztatom w hotelu Radisson Blu w Krakowie. Pod okiem indyjskiego szefa kuchni Surjit Singh i szefa kuchni hotelu Radisson Blu – Stanisława Bobowskiego mieliśmy okazję uczestniczyć w powstawaniu trzech dań: przystawki, dania głównego i deseru. Chyba najbardziej zachwyciła nas przystawka, kawałki kurczaka smażone na głębokim tłuszczu, curry z moją ulubioną ciecierzycą i dwa sosy: miętowy i z tamaryndowcem.

KH3

KH2

KH4

KH5

KH6

Więcej zdjęć znajdziecie tutaj: Kuchnia Hinduska

Jeśli chcecie poczuć się jak w Indiach, możecie kupić bilet do Bombaju albo wpaść do Radisson Blu na miesiąc z kuchnią indyjską. W bufecie Surf & Turf przez cały kwiecień w każdy czwartek, piątek i sobotę jesz i pijesz do woli za 135 zł (od 18 do 23).
:) Polecamy jedno i drugie rozwiązanie.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Aktualności. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *