Tarta z jabłkami

Tym razem tarta błyskawiczna. Oczywiście zrobienie kruchego ciasta zajmie chwilkę, ale wypełnienie tarty to po prostu powidło śliwkowe i jabłka. Albo to, co akurat macie w domu! ;)

Składniki wypełnienia:

  • jabłka – najlepiej szara reneta
  • powidło śliwkowe – polecamy to z Lidla :)
  • cukier
  • cynamon

Wykonanie:

Dokładny przepis na nasze fantastyczne kruche ciasto znajdziesz TUTAJ. Polecamy dodać do ciasta cynamon.

Po wyjęciu z piekarnika ważne żeby tarta odstała ok. 15 minut. Spód tarty wysmaruj powidłem śliwkowym, obrane jabłka pokrój na plasterki i poukładaj na powidle. Posyp cukrem i cynamonem.

Wstaw do piekarnika na ok. 20-25 minut (180 stopni) – tak żeby jabłka ładnie się rozpiekły.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Ciasta, Obiady i oznaczony tagami , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *