Makowiec japoński
Obłędnie smaczne ciasto z maku, bez mąki pszennej lub z jej minimalną ilością, za to
Obłędnie smaczne ciasto z maku, bez mąki pszennej lub z jej minimalną ilością, za to
Przepis z książki Cristiny Bottari “Mamma Mia Prawdziwa Kuchnia Włoska”
Tym razem zainspirowały nas dwa sprawdzone przepisy – fantastyczne ciasto na brioszkę i warstwowy chlebek. Efekt końcowy
Ostatnio pasjami kolekcjonuje przepisy na ciasta drożdżowe. Tym razem kolejny pewniak – ciasto jest niesamowicie
Jesień to chyba dobra pora żeby wieczorem rozkoszować się boskim smakiem czekolady. Kokilki Ani jedliśmy
Ciast nie pieczemy, bo nie lubimy. Ale oczywiście lubimy jak jest słodko i czekoladowo. Na
Zrobienie kandyzowanej skórki wydaje się proste… ale zrobienie skórki, która nie będzie gorzka bywa wyzwaniem.
Tak jak obiecałam wracamy znowu do ciasta drożdżowego. W wersji pikantnej pojawiło się już w
To jedno z tych ciast, które wychodzi zawsze i prawie zawsze smakuje inaczej. Inaczej, ale