Sałata rzymska z patelni

Ten przepis to kwintesencja hasła „smacznie i prosto„. Czy odkryliście już sałatę rzymską? Jeśli nie – polecam. Ja poznałam ją dzięki mojej niesamowitej mamie – eksperymentatorce.

Składniki:

  • dwie niewielkie sałaty rzymskie (te małe są zdecydowanie smaczniejsze i delikatniejsze),
  • przyprawy – sól, pieprz, zioła
  • olej do smażenia

Wykonanie:

Sałaty przekroić wzdłuż. Posypać przyprawami i smażyć na niewielkiej ilości oleju z obu stron. Podawać ciepłe jako dodatek do obiadu.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Przekąski, Warzywa i oznaczony tagami . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

3 odpowiedzi na „Sałata rzymska z patelni

  1. Grażyna pisze:

    Pyszna propozycja, mam chęć wypróbować :)

  2. mopswkuchni pisze:

    Ja nie jadłam jej nawet naw surowo. Wiele jeszcze przede mną! Wygląda bardzo smacznie!

  3. WitaGola pisze:

    Smaczne :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>