Sałata rzymska z patelni

Ten przepis to kwintesencja hasła „smacznie i prosto„. Czy odkryliście już sałatę rzymską? Jeśli nie – polecam. Ja poznałam ją dzięki mojej niesamowitej mamie – eksperymentatorce.

Składniki:

  • dwie niewielkie sałaty rzymskie (te małe są zdecydowanie smaczniejsze i delikatniejsze),
  • przyprawy – sól, pieprz, zioła
  • olej do smażenia

Wykonanie:

Sałaty przekroić wzdłuż. Posypać przyprawami i smażyć na niewielkiej ilości oleju z obu stron. Podawać ciepłe jako dodatek do obiadu.

3 thoughts on “Sałata rzymska z patelni

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.