W kulinarnej sieci #1

Zdarza się od czasu do czasu, że trafiamy w sieci na ciekawy przepis, ale z przeróżnych powodów nijak nie udaje się go wypróbować. Żeby te znalezione perełki nie uciekły będziemy je co jakiś czas wrzucać w jednym zbiorczym wpisie. Na dobry początek granola i pierożki na 3 sposoby.

Opalona Granola wg Sophie Dahl – granolę można oczywiście kupić… można też ją zrobić idealnie dobierając skład do swoich upodobań.

Pierogi z łososiem, kaparami i sosem chrzanowym – potencjalnie oszałamiające połączenie prosto z Kuchni na gazie Antoniego Czypraka.

Samosy – skoro już przy pierożkach jesteśmy, to niech i ten przysmak z kuchni hinduskiej wyląduje na Waszych talerzach.

Małopolskie pierogi z suszonymi śliwkami, orzechami i miodem – żyję w Małopolsce ładne parę lat i czegoś takiego jeszcze nie jadłem… tak czy inaczej zapowiada się interesująco.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Aktualności, Pierogi i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Jedna odpowiedź na „W kulinarnej sieci #1

  1. Gosia pisze:

    Ten ostatni przpepis jest rewelacyjny polecam. Sam często go robię do tego sos – ja robie akurat nie cynamonowy a z wody% z moczenia śliwek zmieszanej ze śmietanką i miodem. Słodkie i rewelacyjne. Wpadnijcie mam kilka zamrozonych woreczków tych pierogów:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *